Çarşamba, Ağustos 10

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE DOLMASI


Sofra dergisinin mayıs sayısından seçtiğim bir kurabiye. Tadı da görüntüsü de çok güzel oldu.
Malzemeler:
Hamuru:
1 adet oda sıcaklığında margarin
2 adet yumurta (akı ayrılmış)
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri (birazcık daha ekleseymişim daha iyi olurmuş aslında!)
1/2 paket kabartma tozu
36 çorba kaşığı buğday nişastası. (ben 250 gr koydum)
Aldığı kadar un

İçi:
250 gr ceviz
2 çorba kaşığı marmelat

Üzeri:
Yumurta akı
250 gr hindistan cevizi

Hamurunu yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve ortasını açıp marmelat ve cevizden olan iç karışımını koyun. Ağzını kapatıp (çapraz köşeleri birleştirip yuvarlayınca kolay oluyor) önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayın. Dergide unlanmış fırın tepsisinde pişirin diyor ama ben yağlı kağıt kullandım. Orta sıcaklıktaki bir fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Aman hepsini yemeyin bizim gibi:))
Afiyet olsun...

6 Comments:

At 4:26 ÖS, Blogger Meral said...

çok güzel görünüyor Emel. Eline sağlık. Hindistancevizli kurabiyeleri severim ben de. Marmelatlısını da deneyeceğim.

 
At 8:01 ÖS, Blogger JANJANLI said...

aynen bende severim
sevgiler
özlem

 
At 8:22 ÖS, Blogger İncik Boncuk said...

evde hiç boş durmamışsın, ellerine sağlık. olsa da yesek :)

 
At 12:04 ÖÖ, Blogger tuhfe said...

Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.

 
At 10:57 ÖS, Blogger Burcu said...

Kurabiyeye bayılırım ama şu margarin işi canımı sıkıyor :(

Ellerine sağlık emelcim, süper gözüküyor :)

 
At 8:19 ÖÖ, Blogger Emel said...

Bazı hamurişleri de margarinsiz de olmuyor be Burcu. Zararlı bir şey ya mutlaka lezzetlidir:)) Son günlerde ne yemekten hoşlansam zararlı çıkıyor da:(( Arada bir kaçamaklar olur ama:)
Beğenilerini sunan tüm arkadaşlara da teşekkürler. İkram edemediğim için üzgünüm:( İlerde teknoloji biraz daha ilerler mi dersiniz?İkram falan yapsak:)

 

Yorum Gönder

<< Home